Bedrukte gerecyclede pet tassen

Bedrukte gerecyclede pet tassen

PET staat voor Polyetheentereftalaat, een kunststof en een vorm van polyester. PET is het type plastic dat gebruikt wordt voor plastic flessen, voedsel verpakkingen en non food. Bekend voorbeeld zijn de plastic waterflesjes. Gerecycleerd Polyetheentereftalaat (RPET) is het meest geschikt om te recyclen van de diverse plastic soorten. Na het inzamelen van de flessen worden deze samengeperst tot balen zodat deze op een efficiënte manier naar de recycling fabrieken worden vervoerd. Een baal bestaat uit 6000 flessen en levert ca. 350 meter bruikbaar materiaal op. Balen worden verwerkt tot PET vlokken ten behoeve van de productie van nieuw PET. Hoe minder onzuiverheden er in de balen zit (bijvoorbeeld doppen of labels) hoe meer toepassingen er zijn voor het gerecyclede materiaal. Na het zuiveren van het materiaal is het geschikt om tot nieuwe goederen verwerkt te worden. Door het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET aan normaal nylon of polyester wordt deze tas een stuk minder milieubelastend en mag het een gerecyclede tas worden genoemd. Bij het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET mag de tas worden voorzien van een recycling logo. Al mogelijk vanaf 1.000 stuks

Bedrukte gerecyclede pet tassen
Niet op voorraad

PET staat voor Polyetheentereftalaat, een kunststof en een vorm van polyester. PET is het type plastic dat gebruikt wordt voor plastic flessen, voedsel verpakkingen en non food. Bekend voorbeeld zijn de plastic waterflesjes.
Gerecycleerd Polyetheentereftalaat (RPET) is het meest geschikt om te recyclen van de diverse plastic soorten.
Na het inzamelen van de flessen worden deze samengeperst tot balen zodat deze op een efficiënte manier naar de recycling fabrieken worden vervoerd. Een baal bestaat uit 6000 flessen en levert ca. 350 meter bruikbaar materiaal op.
Balen worden verwerkt tot PET vlokken ten behoeve van de productie van nieuw PET.
Hoe minder onzuiverheden er in de balen zit (bijvoorbeeld doppen of labels) hoe meer toepassingen er zijn voor het gerecyclede materiaal. Na het zuiveren van het materiaal is het geschikt om tot nieuwe goederen verwerkt te worden. Door het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET aan normaal nylon of polyester wordt deze tas een stuk minder milieubelastend en mag het een gerecyclede tas worden genoemd. Bij het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET mag de tas worden voorzien van een recycling logo.