Historie

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug naar 1893 , toen Albertus Jongeneel - de overgrootvader van de huidige directeur Robert Pennewaard - de basis voor het huidige bedrijf legde. Hij startte de onderneming in de vorm van een drukkerijtje aan de Oosthaven in Gouda. Na zijn huwelijk dreef zijn vrouw in hetzelfde pand een winkel in rookwaren en kleine kantoorbenodigdheden.
Ook toen al ontwikkelden de zaken zich prima, zodat de familie Jongeneel omstreeks 1906 een groter pand betrok aan de hoge Gouwe. Het  assortiment werd uitgebreid, waaronder artikelen als Goudse stroopwafels, maar vooral Goudse pijpen. In de crisisjaren die volgden werd de ondernemende familie 'opgesplitst'. De oorspronkelijke onderneming bleef echter bestaan. Inmiddels was er wel al volledig overgeschakeld op verpakkingen en papierwaren, die zowel vanuit de winkel als 'ambulant' en op bestelling aan de man werden gebracht.
In 1920 werd het pand aan de Hoge Gouwe ingeruild voor een pand aan de Lange  Groenendaal.
In 1989 werd de Groenendaal verlaten om het bedrijf aan de Nieuwe Gouwe voort te zetten. Ook hier waren we snel weer uit ons jasje  gegroeid.
In 2000 betrokken wij ons nieuwe pand aan de Meridiaan waar wij de komende jaren volop door kunnen groeien.